Zastanawiam się, czy dzbanek emaliowany nadaje się do gotowania naparów ziołowych – np. pokrzywy, mięty, lipy. Chciałabym używać go bezpośrednio na kuchence, ale nie wiem, czy emalia dobrze znosi długie gotowanie i kontakt z naturalnymi składnikami. Czy ktoś z Was przygotowuje zioła w dzbanku emaliowanym? Czy nie wpływa to na trwałość powłoki? Będę wdzięczna za rady!
zastosowania emaliowanego dzbanka
Ciekawe fakty, interesujące pytania. Tutaj zaspokajamy swoją ciekawość świata 
- Beatrycze1990
- Posty: 1
- Rejestracja: 27 maja 2025, 15:40
zastosowania emaliowanego dzbanka
Post autor: Beatrycze1990 »
Witajcie forumowicze 
Zastanawiam się, czy dzbanek emaliowany nadaje się do gotowania naparów ziołowych – np. pokrzywy, mięty, lipy. Chciałabym używać go bezpośrednio na kuchence, ale nie wiem, czy emalia dobrze znosi długie gotowanie i kontakt z naturalnymi składnikami. Czy ktoś z Was przygotowuje zioła w dzbanku emaliowanym? Czy nie wpływa to na trwałość powłoki? Będę wdzięczna za rady!
Zastanawiam się, czy dzbanek emaliowany nadaje się do gotowania naparów ziołowych – np. pokrzywy, mięty, lipy. Chciałabym używać go bezpośrednio na kuchence, ale nie wiem, czy emalia dobrze znosi długie gotowanie i kontakt z naturalnymi składnikami. Czy ktoś z Was przygotowuje zioła w dzbanku emaliowanym? Czy nie wpływa to na trwałość powłoki? Będę wdzięczna za rady!